TOP
Fashion

French Wardrobe System: Duurzaam en slim kleding kopen

Franse vrouwen staan bekend om hun stijlvolle outfits. Het geheim achter hun kledingkast? Het French Wardrobe System. Het is een systeem, een routine, in het kopen van kleding die geld besparend, en duurzaam is. Daarbij is het ook nog dé oplossing tot die ochtenden waarop je helemaal in de stress zit omdat je niet weet wat je aan moet. Klinkt perfect toch?! 

Wat is het French Wardrobe System?

Zoals ik al vertelde is het French Wardrobe System een ‘systeem’ dat er voor zorgt dat je altijd iets hebt om aan te trekken. Het is duurzaam en geld besparend, maar hoe kan dat? Het French Wardrobe System draait namelijk om één belangrijke regel: Je mag per seizoen maar 5 items kopen. Say what? Yes! Elke 3 maanden koop je maar 5 kledingitems. Hier gaat nog wel een stapje aan vooraf.

Basics

Van tevoren is het de bedoeling dat je je kledingkast helemaal uitruimt. Je hoeft niet alles weg te doen, maar wees streng voor jezelf op wat je houdt en wat je wegdoet. Vervolgens is het belangrjik dat je alle basics voor een goede garderobe in je kast hebt hangen. Hieronder heb ik een lijst met basics gemaakt, waar je eventueel even op zou kunnen afkijken ;). De basics zorgen er namelijk voor dat je niet per jaar maar 20 verschillende kledingstukken hebt om aan te trekken. Zij zijn echt de basis van jouw kledingkast! Op deze items moet je je outfits bouwen. De basics tellen dus ook niet mee met de 5 items die je per seizoen koopt.

Wat bereik je er mee?

Het French Wardrobe System is duurzaam. Dit is omdat je beter nadenkt over wat je koopt. Als je maar 5 items mag kopen in 3 maanden, ga je echt veel beter nadenken over je aankopen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de helft van je nieuwe kledingstukken niet na een maand weer in de prullenbak verdwijnen.
Daarbij kan het dus ook geld besparend zijn, aangezien je minder koopt. Aan de andere kant kun je ook besluiten, omdat je veel minder koopt, meer geld aan een item te besteden. Je investeert in kwaliteit! Ook dat helpt bij duurzaamheid. We hebben allemaal vast wel eens gehad dat je iets bij de Primark koopt, wat na 2 weken al weer stuk is, en vervolgens weer in de prullenbak belandt. Items van betere kwaliteit gaan ook veel langer mee!

Tips!

  • Zorg dat je echt eerst de basics aanschaft. Anders kom je namelijk in de knoop met je nieuwe kledingstukken. Zoals ik al zei: basics zijn letterlijk de basis van je kledingkast. Dus als je deze niet koopt, is dat niet echt handig.
  • Bedenk je goed in hoe je de seizoenen indeelt, denk dus niet meteen de eerste 3 maanden zijn een seizoen, maar houd er rekening mee dat seizoenen elkaar dus niet overlappen.

Kenden jullie het French Wardrobe System al?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: