TOP
Lifestyle Slider

Waarom je echt je kledingkast moet opruimen!

Het is iets wat elke vrouw uitstelt, maar toch moet het eens in de zo veel tijd echt even gebeuren: je kledingkast opruimen… Als je klaar bent voelt het altijd super goed, en het is heel functioneel om te doen! Bij deze een aantal argumenten om je over te halen om toch echt een keer dat klusje te klaren, en je kledingkast op te ruimen. 

Je maakt ruimte!

Het hoofddoel van je kledingkast opruimen is natuurlijk ruimte maken. Want je bent geen echte vrouw als de helft van je kledingkast niet volhangt met kleding die je nooit draagt ;). Door die kleding weg te doen, krijg je extra ruimte in je kast, en die kan natuurlijk weer opgevuld worden met nieuwe kleding!

Je creëert overzicht!

Als er eenmaal ruimte is, heb je meteen een goed overzicht over de kleding die je hebt. Daarnaast kom je tijdens het opruimen waarschijnlijk ook allemaal items tegen waarvan je was vergeten dat je ze had. Dit is super leuk en positief, want het is net alsof je opeens gratis nieuwe kleding hebt!

Je doet nieuwe ideeën op!

Nu je een goed overzicht hebt van wat er nou allemaal in je kast hangt is het tijd voor nieuwe ideetjes. Als alles zo door elkaar hangt verlies je het overzicht. Vaak kies je dan een outfit die je wel vaker draagt, en draag je voornamelijk items die je meestal aantrekt. Super zonde! Als alles weer netjes opgeruimd is, kun je makkelijk nieuwe combinaties bedenken!

Verkopen of doneren!

En dan: wat te doen met alle kleding die weg mag? Je kunt het doneren, of verkopen. Als je je kleding wilt gaan verkopen, ga dan op de IJ-hallen staan, of gebruik United Wardrobe! Doneren kan vaak ergens in de buurt, dat is super easy!

Is je kledingkast opruimen ook zoiets wat jullie altijd uitstellen? Check hier 4 andere dingen waar je nooit de tijd voor neemt, maar écht eens moeten gebeuren!

«

»

2 COMMENTS
 • Lana
  9 maanden ago

  Mijn kledingkast was vroeger altijd één grote zooi, nu is dat bijna nooit meer het geval. Ik vind het fijn dat mijn kast overzichtelijk is, alleen trek ik nog steeds heel veel dezelfde kledingstukken aan. Tijd om daar wat meer afwisseling in te brengen met het bedenken van nieuwe outfits :).

  • admin
   9 maanden ago
   AUTHOR

   Jaa dat heb ik ook inderdaad! Soms probeer ik dan wat anders aan te doen, en dan wordt het uiteindelijk wel een zooitje helaas hahah…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: