TOP
Carrière Lifestyle Slider

De beste fotobewerking apps voor Instagram

Instagram is een van de populairste social media kanalen van dit moment, en ik ben ook fanatiek gebruiker! Het is zo heerlijk om al die mooie foto’s te zien, en inspiratie op te doen. Is dat herkenbaar? Zelf vind ik het ook heel leuk om mijn favoriete foto’s te delen. Mijn foto’s bewerk ik vaak met verschillende apps. De beste fotobewerking apps deel ik bij deze met jullie!

  1. Afterlight  Voor Afterlight moet je betalen. De app kost iets van 90 cent, maar voor de rest is het helemaal gratis! Afterlight staat bovenaan in dit lijstje, omdat het naar mijn mening de beste fotobewerking app is. De app heeft namelijk heel veel mogelijkheden, met net wat meer kwaliteit dan andere apps. Zo wordt alles wat mooier gecorrigeerd dan bij de gratis apps voor fotobewerking. Een greep uit de verschillende mogelijkheden in de app zijn: heel veel filters, je kunt heel veel dingen aanpassen, je kunt lichtstralen toevoegen. We like! Deze app gebruik ik sowieso altijd als ik mijn foto’s bewerk.
  2. Facetune – Van Facetune zijn 2 versies beschikbaar, maar zelf gebruik ik gewoon de gratis versie. Deze is namelijk al super goed! Met Facetune kan je namelijk enorm veel aanpassingen maken. Zo kan je de muur achter je wat witter ‘verven’ als er bijvoorbeeld een zwarte gloed overheen zit, of je kan jezelf wat meer kleur in je gezicht geven. De opties zijn écht eindeloos. Het leukste is eigenlijk om er gewoon een beetje zelf mee te spelen en zelf achter alle features te komen. Nog 1 tip: maak het niet te bont, en pas niet té veel aan want dat zou dan weer zonde zijn!
  3. VSCO Cam – VSCO Cam is een app die veel mensen wel kennen. Toch wilde ik hem even benoemen, aangezien ik hem heel veel heb gebruikt (soms nog steeds). VSCO heeft namelijk een super ruime keuze uit verschillende filters. Wat ook heel handig is, is dat je de bewerkingen die je in die app doet kunt kopiëren op andere foto’s. Zo kun je je foto’s perfect op elkaar afstemmen voor een mooie feed!
  4. LIDOW – Lidow heb ik al heel lang op mijn telefoon staan. In eerste instantie was het om selfies te spiegelen, maar je kunt ook in de app collages maken of een dubbele foto gespiegeld naast elkaar zetten. Dat zijn weer mogelijkheden die je niet hebt bij Afterlight, dus het is aan te raden Lidow voor deze functies er naast te gebruiken.

EXTRA!

UNUM – Tot slot UNUM. UNUM valt niet echt onder de fotobewerking apps, maar is wel heel handig. In UNUM kun je namelijk statistieken zien van je Instagram account. Ook kan je een fake feed creëren voordat je foto’s definitief gaat posten op Instagram. Zo kun je foto’s tijdelijk maskeren om te kijken hoe je feed eruit ziet als je die foto verwijdert, of foto’s van plaats wisselen. Zo kun je dus goed kijken of alle foto’s mooi bij elkaar passen, en wanneer je ze het beste kunt posten voor de perfecte feed!

Volgen jullie This November al op Instagram? Dat kan hier! Daarbij heb ik ook een persoonlijk account, dat kan je hier volgen!

Wat zijn jullie favoriete fotobewerking apps?

«

1 COMMENT
  • Kelly
    8 maanden ago

    Leuke tips! Ik gebruik Instagram zelf, Picfx & square instapic. Facetune ga ik nog eens proberen, die klinkt goed! (:

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: